Czy nastawik pompy będzie zapowietrzał układ wtryskowy OC1
Witajcie,
mam takie problem, że autko (OC1 1.9 TDI ALH) co jakiś czas zapowietrza mi układ wtryskowy, czy jednym z powodów może być zabrudzony lub zablokowany nastawnik pompy.
Z VAG-a odczytałem: 17656 oznacza bląd regulacji początku wtrysk.
filtr paliwa nowy, zawór na pompie sprawdziłem, przekaźnik N108 wymieniony, przewody przelewowe na wtryskiwaczach wymienione.
filtr paliwa nowy, zawór na pompie sprawdziłem, przekaźnik N108 wymieniony, przewody przelewowe na wtryskiwaczach wymienione.
Cześć,
Po ostatnim przeglądzie (60kkm) bujałem sie z podobnym problemem przez około 2 miesiące. Diagnostyka w ASC, pomoc Mastersa (Marek , jeszcze raz dzieki ! ) Winowajcą okazał się finalnie filtr paliwa który był nieszczelny i paliwo sie cofało.
Po zmianie na oryginał, jak ręka odjął. Może masz podobna sytuację.
Konar
Była OI ASV- 143/327
powered by Master's
Jest Freetrack 170/350
Cześć,
Po ostatnim przeglądzie (60kkm) bujałem sie z podobnym problemem przez około 2 miesiące. Diagnostyka w ASC, pomoc Mastersa (Marek , jeszcze raz dzieki ! ) Winowajcą okazał się finalnie filtr paliwa który był nieszczelny i paliwo sie cofało.
Po zmianie na oryginał, jak ręka odjął. Może masz podobna sytuację.
wymienię jeszcze jeden filtr i wtedy zobaczę.
Wracałem w niedzielę z Częstochowy i 8 razy mi gasł na trasie. Dobrze, że miałem klucz 17. poluzowanie wtrysków i 2x 6 sekundowe kręcenie silnikiem, potem dokręcenie wtrysków i autko znowu śmigało jak szalone.
...a uszczelki(oringi) przy filtrze paliwa wymieniles na nowe( nie zawsze sa w komplecie) a czesto daja podobny skutek jak opisales.
powiem Ci szczerze, że oringi włożyłem stare bo nowych nie było (filtr za 60). Pojadę do skody i włoże za 110 pln.
Co do wymiany samych oringów to myślę, że wymienię cały bo jedna z rurek z filtra na którą nakłada sie gumowy przewód od zbiornika porusza się przy dotykaniu palcem. Zauważyłem to wczoraj wieczorem.
Komentarz